TULLESSASI FYSIOTERAPIAAN

Fysioterapian tavoitteena on parantaa toimintakykyäsi, vähentää kipuja ja löytää ratkaisu kehon oireisiin ja ongelmiin. Fysioterapiaan kannattaa hakeutua, mikäli sinulla on pitkittynyttä kipua, rasitus- tai urheiluvamma, puutuneisuutta, voimattomuutta tai muita oireita, jotka häiritsevät liikkumista tai jokapäivästä elämää. 

Fysioterapiaan voit tulla ilman lääkärin lähetettä. 

Suosittelen ottamaan 1. käyntikerralle mukaan vaivaan liittyvät asiakirjat esim. lääkärinlausunnot, tutkimus- ja kuvaustulokset, jos sellaisia on saatavilla. Täytä 1. kerralla odotustilassa oleva esitietolomake. Käymme sen yhdessä läpi, tutkimme vaivasi ja ongelma-alueen ja suunnittelemme yhdessä kanssasi hoitojakson sisällön.  

Hoitojakso sisäältää useimmiten muutaman tapaamisen ongelman laajuudesta riippuen. Ensimmäiselle kerralle kannattaa varata 60min aika.

 

Ota mukaan rento mieli, älä turhaan jännitä. Tulet nopeasti huomaamaan, että olen lähestyttävä ja rento tyyppi. Fysioterapia on mukava kokemus!

HOIDETAAN KEHOSI KUNTOON

FYSIOTERAPIA ON

FYSIOTERAPEUTTISI

Kaisa Urbanus, Fysioterapeutti AMK

FAQ / USEIN KYSYTTYÄ

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Fysioterapia alkaa yleensä keskustelulla. Käymme kanssasi esitietolomakkeen asioita läpi, keskustelemme vaivastasi ja pohdimme ratkaisuja ongelmaasi. Tämän jälkeen teen vaivaasi liittyvän alkukartoituksen ja tutkin ongelma-alueen. Yksittäiseen fyysiseen ongelma-alueeseen saattaa vaikuttaa koko ”kineettinen ketju” eli esim. polven kipu saattaa olla lähtöisin muualta kuin itse polvesta. Älä siis ihmettele, jos esim. polvivaivaa tutkiessa tarkistetaan esim. nilkan tai lonkan tilanne. Kivun syy ja ratkaisu voi löytyä yllättävistäkin tekijöistä. Tutkimuksen jälkeen suunnittelemme kanssasi hoitojakson sisällön. Hoito voi olla esim. hierontapöydällä ongelma-alueen manuaalista käsittelyä, fyysisten terapeuttisten harjoitteiden tekemistä, fysioterapeuttista konsultaatiota tai kinesioteippausta. Seuraavilla käyntikerroilla hoitosuunnitelma usein tarkentuu. Joskus ongelman ratkaisu vaatii useampia hoitokertoja, mutta monesti alkuperäinen ongelma ratkeaa nopeastikin. 

Onko fysioterapia kivuliasta?

Fysioterapian ei kuulu olla kivuliasta. Voimakkaiden lihaskireyksien manuaalinen käsittely voi tehdä joskus kipeää, mutta se ei koskaan sinun mielestäsi saa tehdä liian kipeää. Käsittelyn voimakkuudesta voi ja kuuluukin antaa minulle palautetta. Otan palautetta ilomielin vastaan, teenhän fysioterapiaa sinua varten!

Millaisiin vaatteisiin pukeudun vastaanotolle tullessa?

Ota sellaiset vaatteet, joissa viihdyt. Vastaanottotilojen yhteydessä on wc, jossa voit vaihtaa vaatetusta halutessasi. Tutkimisen ja manuaalisen käsittelyn ajaksi suosittelen laittamaan tarvittaessa helposti riisuttavat ja puettavat vaatteet. 

Hoidatko raskaana olevia?

Fysioterapiaan voi tulla myös raskaana ollessa. Hoito suunnitellaan aina tilanteen mukaan ja on tärkeää, että kehosta pidetään huolta myös raskauden aikana. Etenkin jos raskauden myötä on ilmennyt uusia kiputiloja tai jännityksiä kehoon. En tee raskausajan hierontaa, sillä en ole käynyt kyseistä erikoistumiskoulutusta. Ohjaan sinut mielelläni eteenpäin raskausajan hierontaan erikoistuneelle hierojalle, joten laita ihmeessä viestiä jos tämä osa-alue kiinnostaa.