URHEILUHIERONTA

Hieron fysioterapeuttisella otteella eli käytännössä hierontakäynti aloitetaan lyhyehköllä 5 – 10min asento- ja fysiokartoituksella, jonka tarkoitus on selvittää mahdollisia lihaskireyksiä ja kehon epäsuhtaisuuksia. Näin pystyn hoitamaan sinua mahdollisimman laadukkaasti ja hyvin ja hieronta on entistä tehokkaampaa. Saat lisäksi itse hyödyllistä lisätietoa omasta kehostasi.

 

Aktiiviliikkuja tai urheilija

Aktiiviliikkuja ja urheilija voi säännöllisen hieronnan avulla edistää kehon palautumista harjoittelusta. Hieronta on erinomainen keino parantaa elimistön toimintakykyä, ehkäistä lihasvammojen syntymistä ja edistää kehon palautumista. Jos loukkaantumisia on jo taustalla, palautumisen ja lihashuollon merkitys kasvaa entisestään. 

Istumatyöläinen tai kuormittavassa työssä oleva

Sanotaan, että istuminen tappaa. Tuo sanonta juontaa juurensa siitä, että istumatyö tai staattinen paljon paikallaan oleva työ  aiheuttaa herkästi lihaskireyksiä ja jännityksiä kehoon, Saman aiheuttaa puolestaan myös työ, jossa keho joutuu alttiiksi hyvin yksipuoliselle kuormittavalle rasitukselle. Kehoa yksipuolisesti kuormittavan työn haittoja, kuten kireitä lonkankoukistajan lihaksia tai kireää rintakehää voi helpottaa taukojumpalla ja aktiivisella vapaa-ajan harrastamisella. Yksi tehokas keino hoitaa jännittynyttä kehoa on hieronta. Säännöllisellä hieronnalla voit edesauttaa kehon hyvinvointia ja ehkäistä yksipuolisesta työstä aiheutuvia haittoja.

Agilityurheilija

Koiraurheilu, kuten agility aiheuttaa herkästi lihasjännityksiä kehoon, mikäli emme huolehdi riittävästä alkulämmittelystä ja loppuverryttelystä. Agility on lajina sellainen, jossa etenkin kilpailupäivänä riittävän alkulämmittelyn suorittaminen omalle ja koiran keholle voi olla haastavaa tiukan kilpailu-aikataulun vuoksi. Tämän lisäksi agilityssä radalla tehdään paljon nopeita räjähtäviä liikkeitä, jotka yhdessä puutteellisen lämmittelyn kanssa altistavat lihasvammojen syntymiselle. Lihashuollon sekä  säännöllisen hieronnan (sekä koiran, että oman kehon) tulisi kuulua jokaisen agilityohjaajan rutiineihin, jotta harrastaminen sujuu turvallisesti.

HIEROJASI

Kaisa Urbanus, Fysioterapeutti AMK