HIERONTA

Hieron fysioterapeuttisella otteella eli käytännössä hierontakäynti aloitetaan lyhyehköllä n. 5 min asento- ja fysiokartoituksella, jonka tarkoitus on selvittää mahdollisia lihaskireyksiä ja kehon epäsuhtaisuuksia. Näin pystyn hoitamaan sinua mahdollisimman laadukkaasti ja hyvin ja hieronta on entistä tehokkaampaa. Saat lisäksi itse hyödyllistä lisätietoa omasta kehostasi.

 

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta sopii kaikille perusterveille ihmisille esim. arjessa / työssä syntyneiden lihaskireyksien lievittämiseen.

Klassisessa hieronnassa hyödynnetään hieronnan perusotteita, kuten sivelyitä, puserteluja ja ravisteluita. Klassisella hieronnalla on todettu olevan lihaksia rentouttava, verenkiertoa vilkastuttava ja kipua lievittävä vaikutus ja se on turvallinen ja miellyttävä valinta useimmille.

Säännöllisellä hieronnalla voit edesauttaa kehon hyvinvointia ja ehkäistä yksipuolisesta työstä aiheutuvia haittoja.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa hyödynnetään hieronnan perusotteiden (sively, pusertelut, ravistelut) lisäksi laajemmin  mm. erilaisia nivelen mobilisointeja, lihasvenytyksiä, fasciakäsittelyitä, traktiokäsittelyitä. 

Urheiluhieronnassa  käsittely voi olla voimakkaampaa, mutta käsittelyn on kuitenkin aina tunnuttava asiakkaasta miellyttävältä – ei  missään nimessä liian kivuliaalta tai epämiellyttävältä. 

Urheiluhieronta sopii hyvin urheilusuorituksesta palautumiseen tai urheilusuoritukseen valmistautumiseen, mutta myös perus arjessa syntyneiden lihaskireyksien lievittämiseen. Sinun ei siis tarvitse olla urheilija, sanan varsinaisessa merkityksessä – tullaksesi urheiluhierontaan. 

HIEROJASI

Kaisa Urbanus, Fysioterapeutti AMK

MILLOIN HIERONTAAN EI TULISI MENNÄ?

Joissakin tilanteissa on suositeltavaa jättää hierontakäsittely väliin tai kysyä oman hoitavan lääkärin kanta ennen hieronta – ajan varaamista. Hieronta on monessa tilanteessa mahdollista toteuttaa mukautetusti, mutta jos terveydentilassasi on jotakin huomioitavaa- on hyvin tärkeää kertoa asiasta haastatteluvaiheessa. Mikäli olet epävarma siitä, onko hieronta sinulle sopiva hoitomuoto, kysy asiasta matalalla kynnyksellä ajanvarauksen yhteydessä. 

HIERONNAN ESTÄVÄT / RAJOITTAVAT TEKIJÄT

Kerrothan näistä terapeutille ennen hoitosi alkua